Online bezoekers
9 Bezoekers online
Gebruikers: 6 Gasten, 3 Bots
Advertentie
Resolutie
Om deze website goed te kunnen bekijken is de volgende resolutie vereist:

Minimaal: 1280 x 1024 pixels
Aanbevolen: 1920 x 1080 pixels
Contact

Herstel je Windows 7 computer naar de fabrieksinstellingen

Heb je een Windows 7 computer en wil je deze herstellen naar de fabrieksinstellingen? Bijvoorbeeld omdat je je pc wilt verkopen en ‘m niet wilt herinstalleren of geen installatie CD hebt? Als je de volgende stappen volgt, krijg je dit binnen enkele minuten voor elkaar:

1) Programma’s/spelletjes verwijderen

De eerste stap is om alle programma’s/spelletjes die je niet bij Windows standaard krijgt, handmatig te verwijderen. Dit kun je doen door naar het Configuratiescherm te gaan (te vinden in het Start Menu) en vervolgens op Een programma verwijderen te klikken. Nu zie je een lijst met alle programma’s/spelletjes die je ooit een keer geïnstalleerd hebt op je computer. Klik op een programma’s/spel die je wilt verwijderen en klik vervolgens op Verwijderen om het van je computer af te halen.

2) CCleaner bestanden opschoning

Nadat je alle programma’s/spelletjes via het Configuratiescherm verwijderd hebt, kun je het programma CCleaner downloaden en installeren. De laatste versie van CCleaner kun je HIER downloaden. Nadat je CCleaner gedownload en geïnstalleerd hebt, open je dit programma. Vervolgens kijk je of je op de Cleaner tab staat (aan de linker kant) en vink je alle opties aan bij de tabbladen Windows & Applicaties (Behalve Wis vrije ruimte bij het tabblad Windows, want deze optie neemt erg veel tijd in beslag). Vervolgens klik je rechtsonder op schoonmaken en op OK om door te gaan (Zorg wel dat je alle Internet browsers zoals Internet Explorer, Firefox, Chrome, etc. gesloten hebt, want die mogen niet actief zijn tijdens de opschoning).

3) CCleaner Register opschoning

Ga nu naar het tabblad Register (aan de linker kant) en kijk of alles is aangevinkt. Vervolgens klik je op Scan naar problemen en wacht je tot het programma alles gescand heeft (100%). Dan klik je op Herstel geselecteerde problemen… en wis je de gevonden register sleutels door op Herstel alle geselecteerde fouten klikken. Dit kan geen kwaad en als er gevraagd wordt om van te voren een back-up te maken is dat in dit geval niet nodig.

4) Windows Shell Componenten en Rechts-Klik Context Menu wijzigen

Vervolgens is het mogelijk om de zogenoemde Windows Shell Componenten en Rechts-Klik Context Menu te wijzigen. Dit is optioneel en je mag dus zelf kiezen of je dit doet. Een aantal handige tools/websites die je hiervoor kunt gebruiken zijn:

5) Computer sneller opstarten met msconfig

Om de computer sneller te laten opstarten kun je met het programma msconfig programma’s niet laten uitvoeren tijdens bij het aanmelden van Windows. Dit programma zit standaard in Windows en kun je benaderen door in de zoekbalk van het Start Menu het commando msconfig in te typen en op enter te drukken. Vervolgens wordt het programma msconfig (Systeemconfiguratie) geopend en kun je bij het tabblad Opstarten de programma’s uit vinken die je niet wilt uitvoeren bij het aanmelden van Windows. Druk daarna op OK en herstart de computer om de zojuist gewijzigde instellingen toe te passen.

6) RED (Remove Empty Directories)

In stap 1 werd uitgelegd hoe je je programma’s/spelletjes kunt verwijderen via het Configuratiescherm. Helaas is het mogelijk dat er daarna nog wat sporen van een programma/spelletje achter blijven op je computer. Met het programma RED (Remove Empty Directories) kun je deze sporen verwijderen. Het programma is HIER gratis te downloaden. Open het programma en scan al je harde schijven om de lege mappen te vinden en te verwijderen. Meer informatie over dit programma kun je op website http://www.jonasjohn.de/lab/red.htm vinden (Engels).

7) Gebruikersaccounts verwijderen

De laatste stap, maar zeker een van de belangrijkste, is om je gebruikersaccounts van Windows te verwijderen. hiervoor moet je Windows afmelden en als Administrator inloggen. Let op! Standaard is de Administrator account van Windows 7 uitgeschakeld. Deze kun je activeren door het volgende te doen:

  • Open via het Start Menu: lusrmgr.msc (of C:\Windows\System32\lusrmgr.msc).
  • Ga naar de map Gebruikers.
  • Vink “Account is uitgeschakeld” uit, om het Administrator account te activeren.

Let op! Voor Windows 7 – Home Premium, moet je cmd openen met Administrator rechten en dan de volgende commando invoeren om het Administrator account aan te zetten: net user administrator /active

Als je bent ingelogd als Administrator typ je in het Start Menu de commando Geavanceerde Systeeminstellingen weergeven in en druk je op enter. Daarna klik je onder het kopje Gebruikersprofielen op de knop Instellingen. Hier kun je je gebruikersaccount verwijderen. Al je documenten/video’s/afbeeldingen/muziek/etc. worden hierdoor verwijderd.

Geef een reactie

Welkom, bezoeker
Vind ik leuk !
Advertentie
Klok
JEUGDSENTIMENT.TV
Laatste reacties

    No comments to display